Cursus bijenvriendelijke tuinen voor hoveniers en tuinontwerpers
De focus van deze cursus ligt op tuinen, parken en openbaar groen. Er is een splitsing gemaakt tussen grootschalig groen en tuinen: het accent ligt op realisatie en beheer. Het gebruik van bijenplanten komt uitgebreid aan de orde. Wat goed is voor de wilde bijen, is vaak ook goed voor andere insecten. Op deze manier werk je aan meer biodiversiteit. Steeds meer opdrachtgevers vragen om biodiversiteit. Dat is goed nieuws: het ‘stenen tijdperk’ is voorbij!
Wellant Cursussen en Trainingen verzorgt deze cursus nu ook in Noord-Nederland! Locatie: Botanische Tuin De Kruidhof te Buitenpost.
De cursus in Friesland zal worden verzorgd door expert en lector Arie Koster, bekend van zijn boeken ‘De groene omgeving’, ‘Ecologisch groenbeheer’ en ‘Planten vademecum’. 
De cursus duurt drie avonden. De cursus gaat vooral in op bijenvriendelijke tuinen. Een andere keer misschien op openbaar groen.
Reactie docent:
Ik vind het geweldig om dat te doen. In Friesland heb ik het meeste rondgezworven. Sneek, Leeuwarden en Vlieland heb ik op wilde bijen geïnventariseerd. En in Noord Nederland heb ik tientallen lezingen en workshops gegeven over wilde bijen en bijenbeheer.
Op de cursus wil ik mijn nieuwe planten-bijen database presenteren. Voorbeeld: welke bijen vliegen in en om Sneek en op welke planten vliegen ze. Dat kan ook andersom worden opgezocht. Hoveniers en groenbeheerders worden steeds meer beplantingsdeskundigen. Met deze database kunnen ze op iedere locatie een bijenvriendelijke tuin of park aanleggen of beheren.
De details van de cursus staan op de link van het Wellantcollege.
Wellantcollege Houten geeft voor de 4e x de Cursus bijenvriendelijke tuinen